Omgeving en routes

Het coulisselandschap in de Achterhoek is herkenbaar aan de stroken met bomen, tussen de weilanden. Leemland maakt deel uit van dit mooie landschap.

Vanaf Leemland, kunt u wandelend of fietsend routes volgen langs de voormalige leemwinningsgebieden. Daarnaast zijn er andere prachtige gebieden zoals het Zwillbrocker Venn, het Hilgelo en Nationaal Landschap Winterswijk. Ter aanvulling zijn er routekaarten en boekjes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld: een boekje met informatie over de voormalige leem- en veenwinningsgebieden en  het leem & veen puzzelboekje met informatieve weetjes en puzzels voor jong & oud. Een routekaart van de nabije omgeving staat in het boekje met route-informatie en is ook hier te downloaden/printen.

Vanaf Leemland kunt u tevens zelf een wandelroute bepalen via het wandelkeuzenetwerk. Zelf uw fietsroute bepalen is eveneens mogelijk: Leemland bevindt zich nabij de fietsknooppunten 52 en 54.

Maak gerust gebruik van ons aanbod om uw inwendige mens te verwennen. Picknickmand-&-KnapzakEen kop koffie of thee met huisgemaakt gebak. Een knapzak, picknickmand of kuiertasje voor onderweg en desgewenst bij terugkomst iets lekkers om gemoedelijk na te kunnen genieten op ons boerenterras.

Voor routes met langere afstanden, zoals een autoroute, of een oldtimer-rit, is Leemland een perfecte locatie om te starten, als tussenstop, of als eindpunt. Daarbij kunt u bij ons terecht voor koffie/thee met een lekkernij, een lunch, barbecueën, een buffet, of om gezellig na te praten. Hierbij houden we graag rekening met uw wensen.

U bent van harte welkom, om de prachtige omgeving te verkennen!