Wandelinformatie ‘leem & veen’

In de loop der eeuwen hebben leem en veen een belangrijke betekenis gehad in de regio. Het gebied ten oosten van Groenlo is eeuwenlang bron geweest voor leemwinning. In de zestiende eeuw werd er volgens een heel andere methode leem verwerkt, dan enkele eeuwen later. Het huidige natuurgebied ‘De Leemputten’ is zelfs tot 1975 gebruikt voor leemwinning. Nadien is er een prachtig gebied gevormd met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Natuurgebied ‘De Leemputten’ bevindt zich op zo’n 2 kilometer afstand vanaf Leemland.

Leem-&-Veen-RouteinfoNet over de Duitse grens kunt u genieten van de natuur in het ‘Zwillbrocker Venn’. Afgestoken veen uit dit gebied werd verwerkt tot turf. Tijdens uw wandeling loont het ook de moeite om een kijkje te nemen in de parochiekerk ‘Sankt Franziskus’. De kerk is ingericht in barokstijl. In de kerk bevinden zich beelden die beschilderd zijn met bladgoud. Bijvoorbeeld engelen, waarvan de vleugels bedekt zijn met bladgoud.

Het boekje ‘Leem & Veen’ biedt informatie over de regio en haar geschiedenis. Kies daarbij uw route middels de bijgevoegde routekaart met afstandsaanduiding.

Prijs informatieboekje ‘Leem & Veen’: € 1,50 per boekje