Begeleiding

icoonzelfstandigwerkenLeemland biedt, waar mogelijk, inspanningsgerichte dagbestedingsactiviteiten. Elke deelnemer krijgt kansen om zelf inzet te tonen en mee te doen bij activiteiten. De ene dag zal dit makkelijker gaan dan de andere, daarom wordt er door de dag heen overleg gevoerd met de deelnemer. Vanzelfsprekend zijn er ook  mogelijkheden voor recreatieve dagbesteding.

Activiteiten worden bij Leemland in eerste instantie samen uitgevoerd. Onder begeleiding worden er wisselende werkzaamheden verricht. Er zijn regelmatig mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje, een workshop of een andere bijeenkomst. Daarbij is er aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden.

Voor elke deelnemer wordt er een overzicht bijgehouden van de activiteiten en hetgeen is gedronken en/of gegeten. Het overzicht bevat pictogrammen en een beschrijving. Dit wordt na de activiteiten toegezonden aan een begeleider. Op die manier ontstaat er inzicht en kan er doelmatig gereageerd worden, zodat Leemland elke deelnemer kan bieden wat het best bij hem/haar past.