Tekenen met letters

Geen mooi handschrift? Geen probleem! Tekenen met letters of ‘handlettering’ is echt iets anders dan een  mooi handschrift of kalligrafie.

De workshop begint met koffie/thee en huisgemaakte cake. Natuurlijk kan er dan lekker bijgekletst worden!

Voordat het echte werk begint wordt er wordt er uitleg gegeven.

Tekenen met letters is vooral veel oefenen en uitproberen: letters en vormen kiezen, voorbeelden natekenen, tips krijgen en zelf ideeën uitwerken. Er zijn uitgewerkte voorbeelden beschikbaar met aansprekende teksten. Een eigen tekst is nog leuker! Gebruik gerust de complete alfabetten om elke letter passend uit te kunnen werken. Kies zelf uit sierlijke letters, grappige letters, strakke letters, graffitiletters of andere letters.

Er mag ook gewerkt worden met lettersjablonen, of op maat geprinte uitwerkingen.

Geniet tijdens de workshop van een mogelijkheid om wat te drinken. Aanvullend volgt er een lekker rondje bittergarnituur.

Kies zelf een voorwerp waarop jouw favoriete tekst of quote uitgewerkt wordt. Bijvoorbeeld een dienblad (32x25x5cm), vogelhuisje (20×12,5cm), theedoos (21x24x8cm), wijndoos (35x10x10cm) of steigerhouten huisje (20x30cm). Na het schetsontwerp is het goed te doen om een definitieve uitwerking te maken. Natuurlijk kan er op elk moment hulp gevraagd worden.

Desgewenst is het ook mogelijk om te kiezen voor een uitwerking op 2 kleinere voorwerpen, zoals spaarpotjes, memohouders, notitieboekjes, o.i.d.

Onder het genot van een drankje is het na de workshop mogelijk om nog even rustig bij te kletsen.

Prijs workshop tekenen met letters: € 27,50 per persoon.