Schooluitje

Een schooluitje kan op verschillende manieren ingevuld worden. Wordt het een actief uitje, waarbij leerlingen flink energie kwijt kunnen? Of gaat de voorkeur uit naar een educatieve of creatieve activiteit?

Bij mooi weer is het heerlijk om buitenactiviteiten te plannen, bijvoorbeeld een zeskamp, kraak de codes en poortjesgolf. Leemland biedt ook binnenactiviteiten, zoals diverse spelshows, een spellencircuit en een dobbelspel. Zijn er buitenactiviteiten gepland, maar zit het weer niet mee? Dan is het bij Leemland mogelijk om een slechtweer-alternatief te kiezen in de vorm van binnenactiviteiten.

Liever creatief aan de slag? Informeer gerust naar mogelijkheden.

Ook voor educatieve activiteiten kunt u bij Leemland terecht. Daarbij kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen.

Bijvoorbeeld over de geschiedenis van het gebied rondom Leemland. Leem is één van de oudste bouwmaterialen in de geschiedenis van de mens, er is dus veel informatie over beschikbaar. Groenlo was een belangrijke handelsplaats op de route van Münster naar Deventer. Er is veel gevochten om Groenlo. Wat gebeurde er dan buiten de verdedigingswerken van de stad?

Over dieren is ook veel te vertellen. Welke dieren kun je vinden in de nabije omgeving van Leemland? Wat zie je in de weide? Hoe help je vogels de winter door? Waarom mogen de vogels in de lente geen vetbol of zaden meer krijgen?

Mogelijkheden voor educatie zijn er al voor leerlingen vanaf groep 1 van de basisschool.

Of het nu gaat om een introductie-activiteit, een afsluiting van een schoolperiode, een schoolreisje, of een andere activiteit, er is veel mogelijk! Leemland helpt graag om een programma samen te stellen dat aansluit bij uw wensen en budget.