Leem & veen

Bij Leemland zijn vroeger stenen gemaakt voor de stadsmuur om Groenlo. Leem en veen hebben ook in de regio rondom Leemland een belangrijke betekenis gehad. Het huidige natuurgebied ‘De Leemputten’ werd zelfs tot 1975 gebruikt voor leemwinning. De Leemputten, De Meeuwenkolonie en De Ecologische Hoofdstructuur maken de omgeving tot een prachtig natuurgebied. Ervaar zelf de natuurontwikkeling. Er zijn wandel- & fietsroutes beschikbaar.

Leem-&-Veen-RouteinfoIn het boekje ‘Leem & veen’  is te lezen hoe de leemlagen zijn ontstaan en waar leem in deze regio voor is gebruikt.

Er is ook een puzzelboekje met weetjes, rebussen en andere vraagstukken. Ga de uitdaging aan om vraagstukken over leem & veen op te lossen, verzamel letters en vul de oplossing in op de achterkant van het boekje.

Leem-&-Veen-PuzzelboekjeVoorbeeldarrangement: puzzelen langs leem en veen, picknicken, borrelen en pannenkoekenbuffet

11.00u Bij aankomst staat er een tafel voor u klaar met koffie, thee en cake. Voor kinderen tot 12 jaar is er ranja en de mogelijkheid om een koekhuisje te versieren met fondant/marsepein.

11.30u Inleidende presentatie over ‘Leem & Veen’. 20 miljoen jaar geleden lag vrijwel heel Nederland in een subtropische zee. De mensheid bestond nog niet, maar de aarde veranderde ook toen al. Schilderijen en beschrijvingen van archeologische onderzoekers geven een beeld van het ontstaan van Nederland, leem en de mensheid. Ontdek vervolgens al puzzelend zelf de sporen van leem- & veenwinning. Verzamel daarbij letters en zoek naar de goede oplossing. Er zijn verschillende routes beschikbaar. Kies daarbij gerust welke afstand het best bij u en uw gezelschap past!

12.15u Pauzemoment met broodjes en drinken in een bolderkar. Per persoon zijn er 2,5 zachte broodjes (rozijnenbollen en wit/bruin met ham of kaas) beschikbaar. Daarnaast kan er genoten worden van koffie, thee, melk en vruchtensap.

13.30u Aanvang ‘borrelen’. Gedurende 4 uur kunt u genieten van fris, bier en wijn op basis van zelfbediening. Er worden schaaltjes pinda’s en zoute mix op tafel gezet. Kinderen krijgen frisdrank, een uitdeelzakje chips en een ijsje.

16.00u Aanvang pannenkoekenbuffet (1,5 uur pannenkoeken en garnering). Met meel van korenmolen ‘De Vier Winden’ worden naturel pannenkoeken voor u gebakken. De pannenkoeken komen in chaving dishes op de buffettafel. Daarbij worden verschillende ingrediënten aangeboden om de pannenkoeken te garneren. Het buffet wordt aangevuld met stokbrood en kruidenboter.

17.30u Einde arrangement

De prijs van dit arrangement bedraagt: € 27,50 per persoon

De prijs voor het arrangement geldt voor personen vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis deelnemen. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar rekenen wij de helft van het volwassenen-tarief.

Kinder-budgetarrangement

Bij groepsactiviteiten wordt er meestal voor gekozen om kinderen volledig deel te laten nemen tegen de helft van het volwassenentarief. Als alternatief is het mogelijk om voor kinderen tot 12 jaar een kinder-budgetarrangement te boeken. Dit arrangement is als volgt samengesteld:

  • Drinken: keuze uit ranja, Dubbelfriss, cola en sinas
  • Plakje cake
  • Zakje chips
  • IJsje
  • Patat met fritessaus + een frikandel, of een kroket of 3 kipnuggets
  • Spelen in de speelweide en/of met de indoorspellen (airhockey/klompjes vangen/tafelvoetbal/etc.)

De prijs van het kinder-budgetarrangement bedraagt: € 7,50 per kind. Het is uitsluitend te boeken in combinatie met groepsarrangementen voor volwassenen.

Volwassenen binnen uw gezelschap mogen gerust meedoen met een activiteit als puzzelen, of wandelen. Wanneer er gekozen wordt voor een kinder-budgetarrangement, dan dient er tenminste 1 volwassene bij Leemland toezicht te houden op de kinderen. Wij rekenen op uw begrip!

 

Groepsarrangementen bij Leemland kunnen naar wens samengesteld worden. Heeft u eigen ideeën? Laat het ons gerust weten, in overleg is er veel mogelijk!