Klootschieten

Voor de activiteit ‘klootschieten’ langs een route door de omgeving krijgt u een bolderkar mee met broodjes en drinken, voor een pauze onderweg. In de middeleeuwen werd leem gebruikt voor diverse doeleinden. Er werden destijds ook leemballen gebakken, om de sport klootschieten te beoefenen. Tegenwoordig worden ‘kloten’ niet meer van leem gemaakt. De sport blijft nog steeds een leuk tijdverdrijf voor jong en oud.

Afbeelding-klootschietenEr zijn 2 parcoursvarianten beschikbaar. De korte route heeft een parcourslengte van bijna 2 kilometer. Bij de langere route bedraagt de lengte van het parcours zo’n 3,5 kilometer. De afstand tot het parcours is ongeveer 1 kilometer vanaf Leemland. Elke groep krijgt een setje kloten tot de beschikking. Haal de eindstreep in zo min mogelijk worpen.

Voor een verloren ‘kloot’ wordt € 10,00 in rekening gebracht.

Tijdens de activiteit is er een pauzemoment. Per persoon zijn er 2,5 zachte broodjes (rozijnenbollen en wit/bruin met ham of kaas) beschikbaar. Daarnaast kan er genoten worden van koffie, thee, melk en vruchtensap.

Voorbeeldarrangement: klootschieten, picknicken, borrelen en koud & warm buffet ‘budget’

11.30u Bij aankomst staat er een tafel voor u klaar met koffie, thee en cake. Voor kinderen is er ranja en de mogelijkheid om een koekhuisje te versieren met fondant/marsepein.

12.00u Activiteit ‘klootschieten’

12.30u Pauzemoment met broodjes en drinken

13.30u Aanvang ‘borrelen’. U kunt genieten van fris, bier en wijn vanuit de zelfbedieningskoelkast. Er worden schaaltjes pinda’s en zoute mix op tafel gezet. Kinderen krijgen een uitdeelzakje chips en een ijsje aangeboden.

16.00u Koud & warm buffet ‘budget’: frites, gehaktballetjes, saucijzenbroodjes, bockworsten, mini-frikandelletjes, bitterballetjes en kipnuggets, opgemaakte huzarensalade, stokbrood, kruidenboter, fritessaus, curry, ketchup, mosterd.

17.30u Als afsluiting wordt er koffie/thee met een hazelnootbonbon aangeboden

18.00u Einde arrangement

De prijs van dit arrangement bedraagt: € 33,00 per persoon

De prijs voor het arrangement geldt voor personen vanaf 16 jaar.

Het arrangement ‘Klootschieten’ is desgewenst uit te breiden met extra uren borrelen: meerprijs € 1,50 per persoon per uur.

Voor kinderen tot 16 jaar gelden gereduceerde prijzen:

  • Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis deelnemen
  • Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar wordt 40% berekend van de prijs die voor volwassenen geldt
  • Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar wordt 60% berekend van de prijs die voor volwassenen geldt
  • Voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar wordt 80% berekend van de prijs die voor volwassenen geldt

 

Kinder-budgetarrangement

Bij groepsactiviteiten wordt er meestal voor gekozen om kinderen volledig deel te laten nemen tegen de bovengenoemde tarieven. Als alternatief is het mogelijk om voor kinderen tot 12 jaar een kinder-budgetarrangement te boeken. Dit arrangement is als volgt samengesteld:

  • Drinken: keuze uit ranja, Dubbelfriss, cola en sinas
  • Plakje cake
  • Zakje chips
  • IJsje
  • Patat met fritessaus + een frikandel, of een kroket of 3 kipnuggets
  • Spelen in de speelweide en/of met de indoorspellen (airhockey/klompjes vangen/tafelvoetbal/etc.)

De prijs van het kinder-budgetarrangement bedraagt: € 7,50 per kind. Het is uitsluitend te boeken in combinatie met groepsarrangementen voor volwassenen.

Volwassenen binnen uw gezelschap mogen gerust meedoen met een outdoor-activiteit als klootschieten.  Wanneer er gekozen wordt voor een kinder-budgetarrangement, dan dient er tenminste 1 volwassene bij Leemland toezicht te houden op de kinderen. Wij rekenen op uw begrip!

Groepsarrangementen bij Leemland kunnen naar wens samengesteld worden. Heeft u eigen ideeën? Laat het ons gerust weten, in overleg is er veel mogelijk!